Navigation Content

Britanija - zemlja dinosaura

Britanija - zemlja dinosaura

Dinosaur Britain

Dvodijelni dokumentarac pripovijeda iznimnu priču o mnogim dinosaurima koji su se nekoć kretali Britanijom

INFO

Sažetak

Prije nekoliko milijuna godina Britanija je bila pravi Jurski park, s više od pedeset vrsta dinosaura. Uz pomoć čarobne računalne grafike ti su dinosauri oživjeli u današnjoj Britaniji.

Ellie Harrison vodit će nas u razgledanje raptora dok tumaraju oko Stonehengea i mesojednog megalosaura dok lovi u Oxfordu. Vidjet ćemo sauropode u Edinburghu, borbu dinosaura i upoznati drevnoga pretka tiranosaura reksa.

Britanija - zemlja dinosaura u dvije epizode pripovijeda iznimnu priču o mnogim dinosaurima koji su se nekoć kretali Britanijom i otkriva nam kako su lovili, što su jeli i kako su umirali, na temelju dokaza pronađenih među njihovim kostima. Ovo nije suhoparni prašnjavi pogled u prapovijesnu Britaniju, gdje su doktorat i brada obavezni. Ova ITV-ova serija svidjet će se 12-godišnjaku u svakome od nas tko je bio očaran pričom o dinosaurima.

Ne iznenađuje da kosti dinosaura prevladavaju na obali punoj ogoljelih slojeva stijena ili u kamenolomima. No, paleontolozi kažu kako ništa ne ukazuje na to da su dinosauri ograničeni na ta specifična područja Britanije, što znači da je jednaka vjerojatnost da su živjeli u Londonu kao i na području gdje su kosti pronađene.

Vidjet ćemo britanske znamenitosti, od Buckinghamske palače do Stonehengea, s računalno generiranim dinosaurima u prvome planu.

Od otiska dinosaura ostavljenog u stijeni na žalu otoka Wighta do zbirke kostiju dinosaura izloženih u Prirodoslovnom muzeju - svaki specifični nalaz polazišna je točka za otkrivanje fascinantne priče u pozadini 13 britanskih dinosaura.

Od prvoga otkrića dinosaura na svijetu u Stonesfieldu u Oxfordshireu 1824. do najnovijeg otkrića - nove vrste dinosaura otkrivene u Walesu, do koje smo dobili pristup i koja još nije prikazana u javnosti, serija predstavlja najfascinantnije pronalaske tragova dinosaura diljem Velike Britanije i tako priča divljenja vrijednu priču staru 200 milijuna godina!

Seriju nezaobilaznu za cijelu obitelj, vodi duhovita i zanimljiva 'amaterska zanesenjakinja' koja se cijeli život oduševljava dinosaurima. Ona će udružiti snage s Deanom Lomaxom, najmlađim britanskim paleontologom, kojem je 25 godina i autor je nove knjige 'Dinosauri Britanskog otočja'.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...