Navigation Content

Misteriozna srednjovjekovna ubojstva

Misteriozna srednjovjekovna ubojstva

Medieval Murder Mysteries

Zanimljiva dokumentarna serija otkriva nam skrivene tajne srednjovjekovnih ubojstava

INFO

Sažetak

Razdoblje srednjeg vijeka ostavilo nam je najveće priče u povijesti o kojima se i danas snimaju filmovi i pišu knjige. Neki od tih srednjovjekovnih likova su stvarni, a neki izmišljeni.

Najbolja stvar u pričama iz srednjeg vijeka je što one uglavnom završavaju ubojstvom, a dodatnu draž daje im misterij.

Dokumentarna serija Misteriozna srednjovjekovna ubojstva istražuje upravo te dobre stare zaplete u kojima se traži tko je skovao plan, a tko izvršio ubojstvo.

Ako ste zainteresirani za veličanstvene dvorce, viteštvo, moćne kraljeve i kraljice i priče koje drže u napetosti 'Je li ubio on?' ili 'Je li kriva ona?', s ovom ćete ih serijom i dobiti. Uz to ćete gledati i o mračnim urotama, tajnim ljubavnicima, pohlepnim plemićima i ludim kardinalima.

Svaka epizoda bavi se jednim od razriješenih srednjovjekovnih misterija ispletenih oko ubojstva Juana Borgije, sumnjive smrti Shakespeareovog mentora, ubojstva dvaju malih prinčeva koje je ubio njihov ujak Rikard III, smrti supruge ljubavnika kraljice Elizabete I, mit i istina o ubojstvu Edvarda II, Arthura od Britanije.

Kroz rekonstrukcije i stručnu analizu, u seriji se pokušavaju riješiti tajne iz prošlosti. Korištene su  moderne forenzičke tehnike zajedno s bogatim povijesnim kontekstom radi otkrivanja brutalne istine skrivene u prošlosti.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...