Prije tjedan dana dortmundska je Borussia pobijedila Porto s 2-0 te tako zakoračila prema osmini finala Europske lige. Portugalski je sastav lakše od očekivanog pao na Westfalenu pa sada mora juriti znatan zaostatak i to protiv vrlo snažne ekipe koja zna kazniti greške protivnika; ne piše se dobro Portugalcima...Prvi gol na Westfalenu Porto je primio već u šestoj minuti susreta (Piszczek), a posao je dovršio Reus dvadesetak minuta prije kraja utakmice. Borussia je bila dominantna i mogla je pobijediti izraženijim rezultatom, no zadovoljila se s dva postignuta gola i čistom vlastitom mrežom. 

Tuchelov sastav ove sezone igra nogomet na vrlo visokoj razini i pred njim je zanimljiva završnica sezone u kojoj Žuti konkuriraju za trofeje u svim preostalim natjecanjima; u Europskoj ligi, njemačkom kupu, ali i u Bundesligi gdje i dalje drže korak s vodećim Bayernom. Budući da je spomenuti Bayern glavni konkurent Borussiji i u njemačkom kupu, dojam jest da će Reus i društvo do trofeja lakše stići u EL-u. Doista, Borussia je jedan od glavnih favorita za osvajanje Europske lige, a njenu će kvalitetu ovoga četvrtka upoznati publika na Dragau.

Može li Porto zakomplicirati situaciju ili će Borussia lako u osminu finala, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/