U prvoj eliminacijskoj rundi Europske lige ždrijeb je spojio dva bivša Bielsina kluba; Olympique Marseille i Athletic Bilbao ovoga će četvrtka na Velodromeu odigrati prvi susret 1/16 finala.Olimpijci iz Marseillea daleko su od svojih najsvjetlijih izdanja. Problemi s financijama, koji već nekoliko godina muče marsejsku momčad, smanjili su kvalitetu Olympiquea pa se najbolja ekipa juga Francuske od konkurenta za trofeje pretvorila tek u kandidata za mjesta koja vode u 'Europu'. Olympique je već neko vrijeme u tranziciji i prinuđen je prodavati najbolje igrače, no bez obzira na sve svoje probleme uspio je bez većih poteškoća dohvatiti eliminacijsku fazu Europske lige. Koliko će njihova europska kampanja potrajati ove sezone, bit će jasnije već nakon prvog susreta 1/16 finala jer Athletic Bilbao je sve samo ne lak protivnik. 

Baski i ove sezone igraju odličan nogomet i zapravo je nevjerojatno kako dobre rezultate postižu s obzirom na to koliko malu bazu imaju – kao što je poznato, za Athletic smiju igrati samo Baski, odnosno samo stanovnici Baskije, a njih je svih skupa tek nešto više od dva milijuna! Valverdeova ekipa igra dinamičan, kombinatoran nogomet s puno trčanja i presingom na svojoj polovini, ali i s velikim uvjerenjem u vlastitu kvalitetu. Athletic je na početku ove sezone Barceloni oteo španjolski superkup, a prije par dana je na Bernabeu, iako poražen, zabio dva komada Realu, a mogao je još nekoliko. U ovom susretu Athletic se neće braniti, nego će krenuti po gol koji mu otvara vrata osmine finala. S ofenzivnim dvojcem Athletica Aduriz-Williams obrana Olympiquea imat će velikih problema i teško da će sačuvati svoju mrežu!

Athletic Bilbao na Velodromeu i na kanalu Arena 2 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/