Navigation Content

Dobri dileri iz Dallasa

Dobri dileri iz Dallasa

Dallas Buyers Club

Matthew McConaughey u biografskoj drami o Ronu Woodroofu koji zbog ozljede završi u bolnici i dozna da ima HIV

INFO

RedateljJean-Marc Vallée

Glumci Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto, Denis O'Hare, Steve Zahn, Griffin Dunne

Sažetak

Ron Woodroof (Matthew McConaughey) živi u Dallasu, teče 1985. godina. Radi kao električar i sudjeluje na rodeu, previše puši, pije, uzima kokain i uživa u seksu bez zaštite.

Kad sazna da ima HIV i da će umrijeti u roku od mjesec dana, odbija prihvatiti činjenicu da je bolestan, a potom ga obuzme ljutnja zato jer ima 'pedersku' bolest.

Kad se to pročuje, ubrzo ga obitelj i prijatelji počnu izbjegavati, dobije otkaz i ostane bez stana. U bolnici dozna da tretman AZT-om može produljiti život, ali u SAD-u je ta terapija eksperimentalna.

Woodroof koji umire spreman je na borbu i iskoristit će svaku priliku da se domogne AZT-a...

Scenarij je napisan prema životnoj priči Rona Woodroofa, koji je bio tema članka objavljenog u novinama 'The Dallas Morning News' 1992. godine kad je Woodroof umro od HIV-a.
Film je dobitnik tri Oscara: glavna muška uloga (M. McConaughey), sporedna muška uloga (J. Leto), šminka; Zlatnog globusa za najbolju glavnu ulogu i sporednu ulogu (M. McConaughey i J. Leto) te na desetke nominacija i nagrada širom svijeta.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...