Navigation Content

Zemlja u zoru

Zemlja u zoru

Un matin sur Terre

Nadahnuta dokumentarna serija otkriva nam čarobne prizore zore zabilježene na tri kontinenta i u pet izuzetnih ekosustava, od amazonske prašume, preko zambijske savane do meksičke pustinje

INFO

Sažetak

Upravo se u nekoliko jutarnjih sati očituje sva uzvišenost prirode i razotkriva njezina nenadmašna domišljatost. Zora, kao ključni trenutak u ustroju života, utječe na fiziologiju, ponašanje, interakcije i strategije prilagodbe životinja i biljaka. Neke vrste traže svjetlost i toplinu, druge od njih bježe.

Dokumentarna serija dočarat će nam tu beskrajnu raznolikost na putovanju koje nas vodi preko tri kontinenta i kroz pet ekosustava koji se ubrajaju među najraskošnije na planetu.

U amazonskoj prašumi zora se najavljuje zvukom, razuzdanim zborom primata, vodozemaca i ptičjih cvrkuta, u glasnom i radosnom nadglasavanju.

U meksičkoj pustinji Vizcaíno male autohtone vrste imaju samo jedan cilj: potražiti zaklon od sunca kako bi se zaštitile od svakodnevne vrućine koja doseže 50° C.

U Norveškoj, u Finnmarksviddi, kraj polarne noći omogućuje nam da istražimo načine na koje se pojedine vrste štite od ledene hladnoće.

Područje veličanstvenih šuma Britanske Kolumbije u Kanadi jedno je od najvlažnijih na planetu.

Zambijska savana, koja se odlikuje izmjenom sušnog i kišnog razdoblja, rezervat je faune i flore koja je primorana međusobno dijeliti lokalne resurse.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...