U 22. kolu španjolske nogometne lige madridski Real ima relativno lak zadatak; u goste mu stiže Espanyol koji zadnjih tjedana igra u vrlo lošoj formi pa na Bernabeu stiže bez puno nade u za njih povoljan ishod.
Za Madriđane ovo je utakmica u kojoj im je trobod imperativan. S obzirom da se u ovome kolu Barca sastaje s Atleticom, Real bi pobjedom smanjio zaostatak za barem jednim, trenutno bolje plasiranim, konkurentom. Real je u prošlom kolu kiksao kod Betisa osvojivši samo bod pa mu je Barcelona dodatno pobjegla; uoči ovoga kola Blaugrana ima četiri boda više od Reala, a i odigrala je utakmicu manje. Svakim narednim kolom sezona se primiče kraju, Real ima sve manje manevarskog prostora, a Barca drži bodovni razmak; zaključak se sam nameće – Real više nikako ne smije kiksati!

U prvom dijelu sezone Real je Espanyolu zabio šest komada na El Pratu, a sam Ronaldo zabio je pet golova. Zidanu treba još jedna efikasna partija slavnog Portugalca, a hoće li je dočekati, pogledajte na kanalu SportKlub 1 ili putem PPV usluge.