Navigation Content

II. svjetski rat: Cijena Carstva

II. svjetski rat: Cijena Carstva
PET u 22:45ViaHistory

World War II: The Price of Empire

Pomoću jedinstvenih izvora iz jednog od najvećih filmskih arhiva saznat ćemo kako je svijet iz temelja promijenjen tijekom ratnih godina

INFO

Sažetak

Dokumentarna serija u 13 nastavaka prati priču o tome kako su velike sile pale s trona moći, dok su se rađale nove koje će izgraditi moderan svijet.

U godinama između dva svjetska rata pratimo uspon diktatora, politiku popuštanja i politiku Trećeg Reicha do invazije na Poljsku. Japanska invazija na Kinu 1937. eskalirala je napetosti u sukob širokih razmjera.

Ovo je priča o tome kako se svijet formirao stoljećima, a finalni je poredak stvoren u dva desetljeća dvadesetog stoljeća. U ovoj su dokumentarnoj seriji intervjuirani ugledni političari i vojni stručnjaci kako bi nam pomogli u razumijevanju kako se to dogodilo.

Zahvaljujući pristupu najopsežnijim materijalima iz jedne od najvećih filmskih arhiva, pratimo kako je svijet iz temelja promijenjen tijekom ratnih godina.

Stotine sati fascinantnih filmskih žurnala s izvještajima s bojišnice, vijestima o aktivnostima i uvjetima života civila koji nisu direktno uključeni u ratne aktivnosti, kao i djelovanja političkih vođa zabilježenih filmskom kamerom, otkrivaju događaje koji su doveli do propasti kolonijalnih velesila.

Arhivske su snimke oživljene iskazima suvremenika, svjedoka iz cijelog svijeta koji su snimljeni ekskluzivno za ovu dokumentarnu seriju, uključujući i Poljsku, Rusiju, Indiju i Veliku Britaniju.

Njihova sjećanja ilustrirana su originalnom animacijom koja objašnjava ratne operacije od taktičkog do globalnog aspekta.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...