Prošlog vikenda Barca i Athletic Bilbao igrali su prvenstveni susret, a ove srijede čeka ih novi međusobni dvoboj – na rasporedu je prvi susret četvrtfinala Copa del Reya.Athletic se nije dobro proveo na Camp Nou prošle nedjelje; već u četvrtoj minuti vratar Athletica Gorka Iraizoz skrivio je penal te dobio isključujući karton. Barca je do poluvremena zabila dva gola, a do kraja susreta ukupno šest za laganu i uvjerljivu pobjedu. Bio je to već četvrti međusobni susret katalonskog i baskijskog kluba ove sezone; nakon šokantnog poraza u dva super kup susreta Barca se uspjela revanširati u prvenstvu, a sada na red stiže kup.

Prošle sezone Athletic i Barcelona igrali su u finalu Copa del Reya, a trofej je odnijela Barcelona pobjedom od 3-1. Baski su uvijek vrlo motivirani u kupu jer računaju da je to natjecanje u kojem se imaju pravo nadati trofeju. Ove sezone ždrijeb im je dodijelio najtežeg mogućeg suparnika pa je njihov prolazak u polufinale teško ostvariv. 

Hoće li Barca već u prvom susretu riješiti pitanje prolaska u polufinale ili će se Baski na svom San Mamesu uspjeti obraniti, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV ponude.