Navigation Content

Izmišljene ljubavi

Izmišljene ljubavi

Les amours imaginaires

Ljubavna drama nagrađivanog Xaviera Dolana o dvoje prijatelja koji se zaljube u istog mladića

INFO

RedateljXavier Dolan

GlumciXavier Dolan, Monia Chokri, Niels Schneider, Anne Dorval, Anne-Élisabeth Bossé, Olivier Morin

Sažetak

Dvoje najboljih prijatelja, Marie (Monia Chokri) i Francis (Xavier Dolan), na jednom partiju ugledaju zgodnog Nicolasa (Niels Schneider) te se oboje zaljube u njega.

Nicolas je svjestan svoje privlačnosti i podgrijava nadu kod oboje prijatelja pokazujući pri tome dvojake naznake svoje seksualne orijentiranosti.

Komunikativan i prijateljski raspoložen Nicolas je ujedno na neki svoj način i nedostupan što dodatno zavodi Marie i Francisa koji jedan od drugog kriju svoje taktike zavođenja.

Malo po malo dvoje dobrih prijatelja postaju rivali...

Kao i u svom prvom filmu (J'ai tué ma mere) i u "Les amours imaginaires" Xavier Dolan potpisuje scenarij, režiju te nosi jednu od glavnih uloga, ovaj put ulogu Francisa, dečka kojem njegova najbolja prijateljica svrne pažnju na Nicolasa za kojim oboje izgube glavu.

Zanimljivo koncipiranu priču o ljubavi i svemu onom što ljubav nije Dolan prekida insertirajući intervjue u dokumentarnom stilu u kojem nekoliko žena i muškaraca iznose u kameru svoja ljubavna razočaranja koja uključuju bolne raskide, neispunjena očekivanja, kriva shvaćanja situacija. Ovim svjedočanstvima Dolan najavljuje krajnji ishod priče koju pratimo te analizira anatomiju ljubavne zaluđenosti.

Film je obišao svjetske festivale te je nagrađivan u Cannesu, Rotterdamu i Sydneyju.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...