Navigation Content
Pandorum

Pandorum

Dvojica astronauta bude se nakon dubokog hiber-sna u, na prvi pogled, potpuno praznoj letjelici

INFO

RedateljChristian Alvart

Glumci Dennis Quaid, Ben Foster, Cam Gigandet, Antje Traue, Cung Le, Eddie Rouse

Sažetak

Godina je 2174. Ljudska populacija nadmašila je naseljenost Zemlje pa je izgrađena međuzvjezdana arka 'Elysium' s misijom da 60.000 ljudi prebaci u novu koloniju na udaljenom planetu Tanis, koji ima uvjete za ljudski život. Putovanje će trajati 123 godine, a putnici će se nalaziti u hiber-snu.

Osam godina nakon početka putovanja posada 'Elysiuma' primi poruku da je život na Zemlji došao svome kraju te da su osobe na brodu posljednji preživjeli. Zbog uzbune na brodu, časnici Bower (Ben Foster) i Payton (Dennis Quaid) se bude, no obojica, zbog tehničke greške koja se dogodila u trenucima njihova buđenja iz dubokog sna, pate od amnezije.

Zbog nestabilnog reaktora, svemirski brod ima prekide u napajanu pa časnici ne mogu pristupiti glavnom mostu broda.

Uskoro začuju čudan zvuk koji dolazi iz unutrašnjosti broda pa odluče da Payton ostane uz radio prijemnik, a Bower krene istraživati letjelicu.

Vrlo polagano dvojica prijatelja otkrit će strahovitu tajnu koju letjelica čuva i shvatiti da je njihovo preživljavanje na njoj važnije od svega što su mogli zamisliti…

Poslijeapokaliptični film 'Pandorum' nosi naziv prema nadimku za izmišljenu psihozu 'Orbital Dysfunctional Dyndrome (ODS)', koju uzrokuje boravak u dubokom svemiru, a manifestira se stresom koji pak vodi u stanje paranoje i delirija.

Iznimno ostvarenje europske produkcije, prema scenariju Travisa Milloya napisanog u 90-ima, snimio je Nijemac Christian Alvart, a nije zakazalo ni na jednom polju - od korištenih tehnika kinematografije, set-dizajna, razrade karaktera i priče, koja kao pravi SF pokriva fantastiku, misterij, triler, avanturu, akciju i horor, pravi je izbor za obožavatelje Ridleyja Scotta i „Aliena“ te horore Johna Carpentera.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...