Navigation Content

Dražesne životinje

Dražesne životinje

Super Cute Animals

Dokumentarni film upoznaje nas sa znanošću koja objašnjava zašto nevjerojatno ljupke životinje izgledaju upravo tako

INFO

Sažetak

Zašto je više od dva milijuna ljudi pogledalo malenu pandu kako kiše, ili zašto je žaba koja cvili dobila više od 11 milijuna pregleda na internetu? Zašto mi na neke životinjske vrste reagiramo tako emotivno?

Ovaj film otkriva zašto je svaka osobina koju mi tako volimo zapravo dio tajne strategije preživljavanja. Golema se panda ističe svojim lijepim šarama, ali neobičnom je zapravo čini njezina velika, okrugla glava. I dok je nama taj izgled plišanoga mede neobično privlačan, u pandinu je slučaju ta velika glava rezultat nekoliko milijuna godina evolucije i borbe za opstanak.

Ali pandina velika, okrugla glava nije jedina privlačna osobina u tajnoj biologiji. Malena pustinjska lisica ima, za svoju veličinu, nesrazmjerno velike uši. Ali bez njih ona ne bi mogla preživjeti usred Sahare.

U Keniji susrećemo mlade slonove koji tek uče pravilno upotrebljavati svoje surle i otkrivamo iznenađujuću tajnu pingvinova smiješnoga geganja.

Susrećemo i Eli, petogodišnju ženku čimpanze iz čijega kikotanja možemo mnogo toga doznati o našoj vlastitoj evoluciji, i doznajemo kako sićušni kolibrić, tiho hrčući, štedi energiju koja mu je potrebna da preživi noć.

Jer svaki taj detalj koji je nama tako simpatičan - bila to glava pokrivena krznom, smiješno geganje ili simpatično hrkanje - ovim je životinjama od životne važnosti.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...