Navigation Content

U zemlji čudesa

U zemlji čudesa

U zemlji čudesa

Potresna priča o devetogodišnjoj djevojčici koja se bori protiv siromaštva i bolesti

INFO

RedateljDejan Šorak

GlumciMarija Stjepanović, Franjo Kuhar, Dora Lipovčan, Borko Perić, Goran Bogdan, Nataša Janjić

Sažetak

Negdje u zapadnoj Hercegovini, na vojnom poligonu NATO-a, bistra i senzibilna devetogodišnja Alica sa stricem Valentinom skuplja čahure i krhotine granata čijom preprodajom na crnom tržištu Valentin planira nešto zaraditi. No, na metalu ima i osiromašenog urana od čijih se posljedica Valentin ubrzo smrtno razboli i potom umre.

Kad Alica s majkom Ružom posjeti liječnika, pokaže se da je i djevojčica bolesna te da joj treba skupa operacija. Da bi zaradila potrebnih pet tisuća eura, mlada udovica Ruža otputuje u Njemačku gdje se počne baviti prostitucijom.

Alica dospije u Zagreb, gdje će kroz susrete s različitim osobama, sve do slikovitog klošara Rome, započeti njezino lutanje "zemljom čudesa".

Ova egzistencijalna drama iz 2009. godine, autorova je filmska posveta redatelju Wimu Wendersu.

Film je prikazan i nagrađen s dvije Zlatne arene na Filmskom festivalu u Puli 2009. Na Filmskom festivalu u Napulju 2010. osvojio je Grand Prix - Zlatni Vezuv.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...