Zadnji susret osmine finala talijanskog nogometnog kupa igraju u četvrtak navečer Sampdoria i Milan. Dvoboj je to dvaju klubova uglednih imena i ne tako sjajne realnosti.Sampdoriju definitivno možemo nazvati najvećim ovosezonskim razočaranjem jer kako drugačije okarakterizirati činjenicu da momčad vrijedna stotinjak milijuna eura tavori pri dnu Serie A sa svega par bodova više od ekipa iz zone ispadanja. Nakon prvih par ovosezonskih kola Sampdoria je stajala dobro, iz tog vremena pamtimo i pobjedu protiv Rome, no tada je stala i survala se prema dnu. Sredinom studenog Sampdoria je za novog trenera dovela Montellu, no ni on nije uspio zaustaviti eroziju Genoveza. Trenutno Sampdoria bilježi negativnu seriju od sedam utakmica bez pobjede, a tijekom te faze stradala je i od Milana, svog suparnika u osmini finala Coppa Italie. 

Mihajlovićev Milan se ponešto popravio u odnosu na prošlu sezonu, no i dalje je daleko od vrha bez perspektive da se može umiješati u borbu za scudetto ili u borbu za pozicije koje donose LP. Iako bitno bolji od Sampdorie, ni Milan se ne može pohvaliti sjajnom formom. Zadnja tri susreta Milan je igrao protiv slabašnih Crotonea, Verone i Carpija i ni jednom nije uspio pobijediti, a od drugoligaša Crotonea je skoro ispao u prethodnoj rundi kupa.

Svoju zadnju dobru utakmicu Milan je odigrao baš protiv Sampdorije, a hoće li Genovezi ponovo inspirirati Milaneze, pogledajte na kanalu SportKlub 3.