Navigation Content

Spašavatelji hrane

Spašavatelji hrane

Die Essensretter

Njemački dokumentarni film istražuje zašto je toliko teško riješiti problem bacanja hrane

INFO

Sažetak

Analizirajući sve faze procesa proizvodnje, ovaj njemački film pokazat će da je, s poslovnog stajališta, bacanje hrane isplativije iako je to katastrofa za okoliš i uspješno prehranjivanje svjetske populacije.

Film istražuje moguća smislena rješenja ovog problema. Naime, ako su si političari i društvo već zadali jasan cilj da zaustave bacanje hrane, zašto je to tako teško provesti u stvarnosti?

U filmu svatko iznosi svoja etička stajališta. Među različitim društvenim skupinama već se proširio pokret kojemu je cilj potaknuti ljude da više cijene hranu. Ohrabruje i činjenica da je ova tematika postala iznimno važna mladima.

Ljudi različitih pogleda na svijet, bili oni kršćani, muslimani, budisti ili humanisti, došli su do istog zaključka i slažu se da se vrijednost hrane ne mjeri samo novcem.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...