Devetnaesto kolo MAXtv Prve lige donosi nam i derbi začelja, u Kranjčevićevoj igraju Zagreb i Osijek. Domaćem sastavu ovaj susret je od iznimne važnosti jer bi s kakvom pobjedom prišao Osijeku na četiri boda razlike i praktički uhvatio 'priključak'.Oba rivala su ranije ovoga tjedna igrala kup susrete i izgubila; Zagreb se ponovo nije mogao othrvati Hajduku, a Osijek je nakon penala ispao od Belupa. Zbog produžetaka Zekićev se Osijek sigurno više potrošio prošle srijede i pitanje je u kakvom će stanju prvotimci Osijeka istrčati u Kranjčevićevoj. Osijek iza sebe ima tri dobra prvenstvena rezultata i zapravo je rezultatski gledano u najboljem trenutku od samog početka sezone. S obzirom na sve okolnosti, Osijek bi s 'nulom' u Kranjčevićevoj bio više nego zadovoljan jer bi tako Pjesnike zadržao na nepromijenjenoj bodovnoj distanci.

Zagreb je i protiv Hajduka imao par vrlo solidnih dionica, no nije ih opipljivije uspio naplatiti. Ta priča prati Pjesnike cijele jeseni i u pravu su oni koji kažu da je Zagreb s obzirom na prikazano trebao imati više bodova na računu. Valja primijetiti i da se, unatoč tome što drže fenjer cijele sezone, Zagrebaši nisu raspali i vidljivo je njihovo htijenje u pokušaju da se iskopaju iz neugodne pozicije u kojoj se nalaze. Pa možda ih Fortuna nagradi baš ove nedjelje u ključnom susretu protiv Osijeka!

Zagreb protiv Osijeka na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/