Dva kola prije kraja natjecanja u skupini F Lige prvaka Dinamo je još uvijek u igri za prolazak u eliminacijsku fazu EL-a. Modri u pretposljednje kolo ulaze bodovno poravnati s Arsenalom, a ovoga utorka gostuju baš na Emiratesu.Dinamo je u prvom kolu skinuo skalp Topnicima na Maksimiru, no u nastavku natjecanja nije osvojio ni boda. Dva kobna poraza od Olympiacosa udaljila su Dinamo od žuđenog europskog proljeća koje će u slučaju poraza Modrih na Emiratesu i ove jeseni ostati nedosegnuto. 

Arsenal i dalje ima šanse dohvatiti drugu poziciju, no više ne ovisi samo o sebi; mora mu pomoći Bayern kakvom pobjedom protiv Olympiacosa, a to je vrlo izvjestan scenarij. Ukoliko Topnici pobijede Dinamo, a Grci izgube, Wengerova će momčad u zadnjem kolu u Pireju igrati za prolazak skupine. Kad smo već kod Wengera, valja pretpostaviti da će francuski trener ovoga utorka zapovijediti svojim igračima maksimalan angažman, a sve u smislu revanša za maksimirski poraz. Wenger se više puta osvrnuo na dopingiranog Ademija smatrajući da je taj detalj pridonio porazu Arsenala u prvom kolu. Bilo kako bilo, Ademija više nema, a Arsenal ima priliku za revanš. Dinamu bi osvojeni bod mogao biti dovoljan za treće mjesto, no igrati na bod protiv Arsenala u Londonu je vrlo nezahvalan zadatak. 

Oprašta li se Dinamo od 'Europe' ili ipak ostaje u igri, pogledajte na kanalu Arena 1 ili putem i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/