U utorak popodne mlada hrvatska nogometna reprezentacija igra kvalifikacijski susret protiv vršnjaka iz Španjolske. Gračanova momčad ovaj susret dočekuje s vodeće pozicije u skupini; u četiri dosad odigrana meča U-21 Hrvatska upisala je četiri pobjede, za razliku od mlade Furije koja je tri puta slavila i jednom remizirala.Gračanovi su se izabranici prije nekoliko dana lako obračunali sa San Marinom i tako dobro najavili ovaj susret. Četiri dosadašnje pobjede lijepo izgledaju na papiru, a i na tablici kvalifikacijske skupine 6, no valja primijetiti da je u prvim kolima ovih kvalifikacija Hrvatska imala dosta lagan ždrijeb; pobjeđivala je San Marino dva puta, Gruziju i Estoniju ili, drugim riječima, prave provjere kvalitete tek joj predstoje. Nema sumnje da naša mlada vrsta raspolaže ogromnim potencijalom, no tek protiv Španjolske vidjet ćemo gdje smo. 

Izbornik Gračan na raspolaganju ima strašna imena i zapravo 'slatke muke' jer koga staviti u vezni red u konkurenciji koju čine Kovačić, Pašalić, Halilović, Balić, Čorić, Rog i Radošević! U napadu će ordinirati dvojac Vlašić–Pjaca, na bekovskim će pozicijama biti bivši Hajdukovci Mikanović i Milić, na vratima će stajati Livaković, a za stoperske pozicije konkuriraju Perić, Benković i Ćaleta-Car. Ovoliku količinu talenta dugo nismo imali na okupu, no ni Španjolci ne zaostaju. Spomenimo samo ofenzivni trojac koji čine Munir iz Barcelone, Deulofeu također ponikao u Barci, a sada igra za Everton te teško uhvatljivi Inaki Williams iz Athletic Bilbaa. 

Bit će vrlo zanimljivo na Rujevici, a hoće li naši momci nadigrati vršnjake iz Španjolske, pogledajte na kanalu Arena 1.