Navigation Content

Viktorijanska farma

Viktorijanska farma

Victorian Farm

Povijesna dokumentarna serija od šest nastavaka o troje ljudi koji godinu dana žive životom viktorijanskih seljaka

INFO

Sažetak

Povjesničarka Ruth Goodman te arheolozi Alex Langlands i Peter Ginn vraćaju se u prošlost i proživljavaju svakodnevicu viktorijanskog seljaka iz 1885.

Imanje Aston Scott u Shropshireu na kojem je vrijeme stalo pozornica je za ovu povijesnu seriju. Ruth Goodman, Alex Langlands i Peter Ginn rabe drevne alate i strojeve koje članovi obitelji Acton stoljećima prikupljaju. Rade cijelu godinu: od toplog ljeta do oštre zime.

Ekipa otkriva zaboravljeni svijet vještina, obrta i znanja, a malobrojni preostali stručnjaci koji ih pokušavaju očuvati pomažu im.

Viktorijansko doba bilo je doba velikih promjena, kako za ruralna, tako i za urbana i industrijska područja. Industrijalizacija je potisnula brojne stoljetne obrte i vještine - revolucija je preobrazila poljoprivredu. Britanija se našla na raskrižju između staroga i novoga.

U usporedbi s današnjim tehnikama zemljoradnje i načinom života, viktorijansko doba nije bilo ugodno.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...