Derbi 16. kola MAXtv Prve lige igra se na Rujevici, sastaju se Rijeka i Split. Kekova je momčad nakon prošlog kola i sjajne pobjede protiv Hajduka na Poljudu preuzela vrh tablice, a tamo namjerava i ostati barem još neko vrijeme!I Rijeka i Split ove su jeseni pobijedili Dinamo primjenjujući jedan dosta jednostavan recept; puno, puno trčati, biti jak u duelima, igrati presing na svojoj polovini i tijekom cijelog susreta imati vrlo agresivan stav. Takvom postavkom anulirali su svoje zaostatke u odnosu na Modre, a isto tako učinili kvalitetu Dinama nevidljivom. Vrlo sličan plan utakmice trener Splita Sablić primijenio bi i za ovaj susret, no na njegovu žalost nije u mogućnosti. Naime, tijekom utakmice protiv Dinama tri vrlo važna, možda i ključna Sablićeva igrača – Bagarić, Blagojević i Rrahmani zaradila su treći žuti karton te zbog toga neće participirati u ovom derbiju. S obzirom da je u pitanju u nogometnom smislu najagresivniji trojac Splita, Sablić će za ovaj susret morati složiti novu taktiku.

No bez obzira na to koju taktiku i kakav pristup utakmici izabrao trener Splita, Kekovi su igrači veliki favoriti ovog susreta. Rijeka je u pravi čas ušla u punu formu, izgleda vrlo, vrlo ozbiljno, a defenzivno je gotovo pa na najvišoj razini. Što se tiče napadačkog dijela igre Rijeke, sve se vrti oko Tomasova koji ove sezone igra u životnoj formi, a njegova prezentacija na Poljudu bila je zaista vrhunska. S ovako raspoloženim Tomasovom te s moćnim Radoševićem i Bradarićem u sredini, Rijeka se ne mora bojati ni boljih ekipa od Splita!

Rijeka protiv Splita na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/