U skupini A Europske lige za prolazak u drugi krug natjecanja bore se Molde, Fenerbahce, Ajax i Celtic. Nakon tri odigrana kola vrh tablice drži Molde, slijede Fener i Ajax koji za Turcima zaostaje dva boda, te na koncu Celtic koji je posljednji i u ovoj konkurenciji najslabiji klub skupine. Kopljanici iz Amsterdama u ovom kolu dočekuju Fener i planiraju se revanširati za poraz od prije dva tjedna.Fener je do prošloga kola na računu imao samo bod, no uspio je pobijediti Ajax golom u samoj završnici susreta i skočiti na drugu poziciju. Nizozemska momčad sada mora uzvratiti Feneru na svojoj Amsterdam Areni budući da svaki ishod osim pobjede ostavlja Kopljanike bez pravih šansi za prolazak skupine; nakon ovog susreta ostala su samo još dva kola. 

Iako drži vodeću poziciju Eredivisie, Ajax podosta oscilira u formi i ove sezone nije na nekoj vrlo visokoj razini. Ipak, to je i dalje izvrsna momčad koja može zapapriti svakom protivniku. Fener je ove sezone po imenima jači no njegovi renomirani stranci poput Van Persia, Diega i Nanija koji su već prošli svoj zenit i ne igraju više na razini koja im je zaradila svjetsku popularnost. 

Ajax mora napasti i tražiti pobjedu, a sudeći prema zadnjoj utakmici koju je odigrao prošlog vikenda – pobjeda protiv Rode od 6-0 – njegovi su strijelci namjestili nišanske sprave! Pada li Fener na Amsterdam Areni, pogledajte na kanalu Arena 4 (uz multiprijenos) ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/