Navigation Content

Superbogataši i mi

Superbogataši i mi

Super Rich and Us

Dvodijelni dokumentarac u kojem reporter Jacques Peretti istražuje kako superbogati mijenjaju Veliku Britaniju

INFO

Sažetak

Novac nikada dosad nije bio tako polariziran u Britaniji: najbogatijih 85 pojedinaca sada posjeduje više nego polovica stanovništva svijeta. U Britaniji je više milijardera po glavi stanovnika nego u bilo kojoj drugoj zemlji na svijetu. To je ujedno i najneravnomjernija zemlja Europe.

Ali dojam da superbogataši žive u zasebnom svijetu samo je privid. Njihovo sve veće bogatstvo plaćamo svi mi izravno, čime se mijenja struktura Britanije.

Kroz temeljito istraživanje, razgovore s glavnim sudionicima i fascinantne arhivske snimke, Jacques Peretti prikazuje naizgled nezaustavljiv rast superbogatih i promatra kako oni izvrću živote i očekivanja svih ostalih kroz četiri ključna mehanizma: nekretnine, poreze, novac i rad.

Od slabo poznate rupe u zakonu, zbog koje je Britanija jedna od najatraktivnijih poreznih oaza svijeta, do smjeranog vladinog privlačenja superbogatih radi preustroja britanske ekonomije, Peretti proučava dalekosežan utjecaj koji pojava superbogatih ima na svaki dio britanskog društva. Dijeli li ta sve veća nejednakost Britaniju u dva jednostavna razreda: onaj od 99 posto i onaj od jedan posto?

Jacques se susreće i sa samim superbogatašima - od onih koji kupuju prvoligaške nogometne klubove do milijardera koji istupaju iz vrste da bi kritizirali odluke zbog kojih su oni postali još bogatiji, a društvo još nejednakije.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...