MAXtv Prva liga stigla je do 15. kola, a prvi susret ove prvenstvene runde na rasporedu je u petak; na Parku mladeži igraju Split i Dinamo. Riječ je o dvoboju trenutno četvrte i treće momčadi Prve lige u kojem detronizirani Dinamo ima priliku barem na jedan dan vratiti se na vodeću poziciju lige.Modri su u prošlom kolu izgubili na gostovanju kod Rijeke, i to nakon okruglih pedeset prvenstevnih susreta bez poraza! Duga modra serija je tako okončana, a posljedice su riječkog poraza vidljive na tablici Prve lige; i Rijeka i Hajduk prestigli su Modre i bacili ih na treću poziciju. Dinamo je sada u ulozi lovca, a prvo mjesto može ponovo uloviti pobijedi li Splitovce na njihovu travnjaku. To neće biti lak posao Mamićeva sastava, i to ne samo zbog kvalitete Splita. Dinamo ima velikih problema s izostancima, osobito na stoperskim pozicijama, pa će tako ovoga petka u zadnjem redu Modrih morati zaigrati Goncalo, koji je više defenzivni vezni nego stoper, i mladi Benković koji je već pokazao da je sklon kiksevima. Snažni i nezgodni napadač Splita Bagarić imat će tako priliku dodatno produbiti krizu Modrih i ostaviti ih bar još jedno prvenstveno kolo daleko od vrha Prve lige. 

Narednog tjedna, odnosno četiri-pet dana nakon ovog susreta, Dinamo ide na ključno ovosezonsko europsko gostovanje u Pirej, gostovanje od kojeg ovisi rasplet Dinamove europske sezone i nema sumnje da će modri internacionalci, Soudani, Fernandes i ostali razmišljati o Olympiacosu; zimski prijelazni rok se bliži, važnije se pokazati u europskom izlogu... Ukoliko se zbog toga 'Modre zvijezde' budu štedile na Parku mladeži, Splitovci će imati više šansi da ostanu neporaženi protiv i dalje najkvalitetnijeg sastava lige.

Split protiv Dinama na kanalu Arena 1 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/