Navigation Content

Čudonija

Čudonija

Muddle Earth

Crtana komična serija namijenjena djeci između 6 i 12 godina donosi neobične doživljaje stanovnika Čudonije

INFO

Sažetak

Gdje biste mogli naći tri mjeseca, lebdeće jezero i miomirisnu močvaru u kojoj žive ružičaste smrdljive svinje i eksplodirajuće žabe? Naravno, u Čudoniji!

Naopaki svijet pun nesposobnih čarobnjaka, heroja ratnika, goblina, satova koji pričaju, vilenjaka, sarkastičnih papigica, priglupih orkova i spletkarskih vila.

Upoznajte Novog, optimističnog mladog goblina iz Malog brda. Novi je u potrazi za pustolovinom i želi postati velikim čarobnjakom. Želi da ga podučava najbolji (te ujedno i jedini) čarobnjak u Čudoniji - Randalf Mudri. Pripremite se na veliku borbu sila dobra, zla i relativno ispravnoga.

Serija je temeljena na čarobnom i ilustrativnom stilu originalnih knjiga te u svakoj epizodi imamo priliku pratiti ovaj dvojac kako odlazi u nemoguće i nevjerojatno apsurdne junačke potrage nakon kojih se vraća u svoju brod-kuću na prekrasnom Začaranom jezeru. Problem je u tome što Randalf zapravo nije toliko dobar čarobnjak pa njegove pustolovine nikada ne idu baš kako je planirao.

Zajedno s njihovim odanim prijateljima papigom Veronikom i orkom Norbertom Randalf pokušava ispraviti nepravde u Čudoniji. Kovanice koje bježe, plešuće cipele, voće s opasnim ugrizom, stampedo ružičastih i smrdljivih svinja - to su samo neke od nedaća s kojima se ova družina mora nositi ako želi Čudoniju dovesti u red.

"Čudonija" je knjiga za djecu autora Paula Stewarta i Chrisa Riddella, po uzoru na "Gospodara prstenova". Objavljena je 2003. godine.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...