U subotu navečer Majstor s mora mogao bi izbiti na vodeću poziciju MAXtv Prve lige. Računica je jednostavna; budući da je derbi Rijeke i Dinama na rasporedu u nedjelju, Bijeli samo moraju pobijediti Lokomotivu ove subote, i eto ih barem na jedan dan na vrhu prvoligaške kolone!Već sama prilika da s teoretski inferiornijim kadrom Hajduk stigne do prvoga mjesta Prve lige, velika je pohvala za trenera Bijelih Burića, ali i za cijelu momčad Hajduka koja već dugo nogomet igra na visokoj razini. Zadnji poraz Bijeli su doživjeli od Libereca u kolovozu, a u prvenstvu ih je pobijedila samo Istra, i to vrlo davno, za srpanjskih vrućina. Kako sezona odmiče, Hajduk izgleda sve ozbiljnije i sve opasnije, a defenzivni dio momčadi trenutno mu je na europskoj razini; zadnji prvenstveni gol zabila im je baš Lokomotiva početkom kolovoza! 

Iz svima poznatih razloga, Hajduku je Lokomotiva 'najdraži' protivnik kojega Vlašić i ostali imaju obavezu pobjeđivati. S druge strane, Lokosi su uvijek maksimalno nabrijani na Bijele, a utakmice protiv Hajduka igraju kao da su im kvalifikacijske. Takve okolnosti garantiraju nam odličnu utakmicu u kojoj će obje momčadi tražiti pobjedu. Osim toga, i jedni i drugi u svojim redovima imaju priličan broj mladih i talentiranih igrača pa atraktivnih poteza i nogometnih majstorija neće nedostajati!

Lokosi su u relativno lošem trenutku sezone, a od kada ih je preuzeo Ćuk, još nisu slavili u prvenstvu. Mogu li Andrijašević i kompanija s Kajzerice iznenaditi Bijele ili će splitski navijači proslaviti povratak Hajduka na vrh tablice, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/