Četrnaesto kolo MAXtv Prve lige počinje susretom dviju ekipa koje nikako nisu u dobrom trenutku sezone – na Gradskom vrtu sastaju se Osijek i Slaven Belupo.Od samog početka sezone Osječani prave društvo Pjesnicima na dnu tablice Prve lige, a nastupima u zadnjih par kola svoju su poziciju zacementirali. Osijek bilježi tri poraza za redom, a atmosferu u svlačionici slavonskog prvoligaša dodatno ruiniraju velika dugovanja uprave prema igračima, o čemu su mediji pisali ovih dana. Osječani su velike nade polagali u dolazak famoznih njemačkih investitora, no posao je propao prije nego što je zaključen. 

Ranjenom Osijeku u goste stiže Slaven Belupo koji je također u dosta slabom trenutku sezone. Koprivničani nisu slavili u prvenstvu još od sedmoga kola, no valja dodati da su u navedenom periodu gubili samo od najjačih ekipa Prve lige, Hajduka i Dinama. Dojam jest da je Kopićev sastav zaslužio više od trinaest bodova u trinaest odigranih kola, osobito zbog toga što Belupo za razliku od većine prvoligaša želi 'igrati' nogomet, što se dobro vidjelo i prošlog vikenda kada je Slaven solidno parirao boljem Hajduku te tako zaslužio pohvale objektivnog trenera Burića.

Hoće li se Koprivničanima sreća osmjehnuti na Gradskom vrtu ili će se Osijek trgnuti iz apatije, pogledajte na kanalu Arena 1 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/