Navigation Content

Licem u lice

Licem u lice

Face to Face

Niz usporednih portreta dviju poznatih osoba kroz prizmu njihova nadmetanja

INFO

Sažetak

Protivnici, suparnici, najbolji ili najgori neprijatelji... svi su oni bili vodeći inovatori u svojim poljima: politici, znanosti, tehnologiji, ekonomiji ili umjetnosti.

Suparništvo je za sve njih bilo pokretačka sila i trajan izazov. Stupanj i opseg njihovog nadmetanja nadilazio je osobni antagonizam, a rezultati njihova sukobljavanja često su mijenjali društvo i ostavljali dubok trag na našim životima.

1. epizoda:
Najveće ime ženske mode? Gabrielle Chanel. Danas se to čini očitim, no nije uvijek bilo tako. Od kraja 1920-ih njezina dominacija žestoko se dovodila u pitanje. Druga dizajnerica, jednako slavna i obožavana, pobijala je naslov "kraljice visoke mode" od Pariza do Hollywooda... Njezino ime? Elsa Schiaparelli.
Stilovi su im bili potpuno različiti, a klijentela identična. Iz tog je paradoksa niknulo najžešće suparništvo u povijesti visoke mode, nadmetanje iz kojeg su proizašle najvažnije inovacije u tom polju.

2. epizoda:
Dva najveća imena talijanske kinematografije nisu imala apsolutno ništa zajedničko i prezirala su se više od dvadeset godina. Jedan su drugome otimali glumce, glazbenike i tehničare... Između Viscontija, milanskog aristokrata, i Fellinija, pripadnika srednje klase iz Riminija, sukob je bio neizbježan: bitka svjetova mašte, dvaju talenata, dviju kultura i dvaju ega...

3. epizoda:
Ovo je priča o najvećoj pustolovini 20. stoljeća, o osvajanju svemira, ispričana kroz isprepletene sudbine dvojice muškaraca koji su za nju zaslužni: Rusa Sergeja Pavloviča Koroljova i Amerikanca rođena u Njemačkoj Wernhera von Brauna.
Dvije epske karijere, dvije iznimne osobnosti... dva genija koji se nikada nisu ni upoznali, ali koji su tijekom razdoblja od 40 godina vodili nepopustljivu borbu da budu prvi na Mjesecu.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...