U subotu rano popodne na rasporedu je prvi susret devetoga kola engleske Premier lige, a igraju Tottenham i Liverpool. Bit će to debi novog trenera Liverpoola Jurgena Kloppa kojemu svi predviđaju sjajnu budućnost na Anfieldu!Povodom Kloppovog dolaska na čelo Redsa oglasio se iz mirovine i veliki Ferguson izjavivši da mu nije drago da takav stručnjak stiže na klupu konkurentskog kluba te da osjeća da su rekordi koje je on postavio s Unitedom u velikoj opasnosti! Veći kompliment Klopp zaista nije mogao dobiti! Temperamentni, ali i studiozni Nijemac preuzima Redse u teškom trenutku, no ne i u potpuno izgubljenom; za vodećim Man Cityjem Liverpool zaostaje šest bodova, a mjesto koje vodi u LP bježi mu samo tri boda. Klopp je već najavio da se Liverpool ove sezone još uvijek ima za što boriti i da odmah kreće povratak na pobjedničke staze. Jasno, Klopp u ovom trenutku raspolaže s ekipom koju mu je u nasljedstvo ostavio Rodgers, no zimski prijelazni rok i nije tako daleko pa ćemo uskoro saznati u kojem će smjeru Redsi krenuti pod ravnanjem legendarnog trenera Žutih iz Dortmunda.

Prvi suparnik Kloppovog Liverpoola je Tottenham koji igra vrlo solidno sezonu i u prvih osam kola je samo jednom poražen. Pijetlovi su u pretposljednjem kolu Premier lige visoko pobijedili Manchester City što je rezultat za respekt i govori o snazi londonskog sastava. 

Zadnjih par sezona Liverpool ima iznimno dobar skor s Tottenhamom; bilježi pet uzastopnih pobjeda, a u svakoj je momčad s Anfielda zabila barem tri gola. Hoće li se i pod Kloppom nastaviti spomenuti niz, pogledajte na kanalu SportKlub 2 ili putem PPV usluge.