Prva nedjelja u listopadu donosi nam prvi veliki derbi španjolske Primere ove sezone, i to madridski; na Calderonu igraju ljuti rivali Atletico i Real.Prošle sezone ova dva gradska rivala odigrala su čak osam utakmica; po dvije u prvenstvu, kupu, superkupu te u Ligi prvaka. Real je bio bolji samo u LP-u, a Atletico je dva puta slavio u prvenstvu, osvojio superkup te izbacio Real iz Cope del Rey. Atletičari su prošle sezone bili najbolji klub grada Madrida, no ove bi se sezone to moglo promijeniti. Simeoneova je banda definitivno prošla svoj vrhunac. Mnogi važni Simeoneovi igrači poput Turana, Suareza, Mirande, Raula Garcie, Rodrigueza više ne stanuju na Calderonu, a novopristigla pojačanja još se nisu do kraja uklopila. Simeone je morao dosta promijeniti stil igre svog sastava jer ovako redizajniran Atletico više ne može igrati onaj fajterski, beskompromisni nogomet koji ga je krasio zadnjih sezona. Ove ćemo sezone vidjeti koliko je ludi Argentinac doista talentiran kao trener! 

Real pak uživa u dobrom trenutku sezone pa iako još nije na svojoj najvišoj mogućoj razini, ostvaruje dobre rezultate. Ronaldo se u međuvremenu izjednačio s Raulom na listi najboljih strijelaca Reala svih vremena i baš će u gradskom derbiju protiv Atletica imati prliliku da ostane sam na vrhu; sasvim dovoljna motivacija za Portugalca da nam pruži još jednu partiju za pamćenje!

Kovačić i Modrić će i ove nedjelje 'raditi' za Ronalda, a hoće li mu uspjeti namjestiti gol vrijedan velikog rekorda, pogledajte na kanalu SportKlub 2 ili putem PPV usluge.