U ponedjeljak navečer, u sklopu šestoga kola talijanske nogometne lige snage će odmjeriti Atalanta i Sampdoria. Oba spomenuta prvoligaša bilježe vrlo dobar ulazak u sezonu, definitivno na razini svoje kvalitete, ali i ambicija.Sampdoria je prije par dana pobijedila Romu za treći trobod u sezoni i visoku petu poziciju na tablici. Pobijediti rimski sastav ove sezone nije lak zadatak i govori o visokoj kvaliteti koju momčad iz Genove posjeduje ove sezone. Sampdoriju od ove sezone vodi legendarni Walter Zenga koji je svoj trenerski talent zadnjih desetak godina brusio na raznim svjetskim meridijanima; i čini se da ga je izbrusio! Zenga je dobio u ruke potpuno obnovljenu Sampdoriju; dvije trećine ovosezonskih prvotimaca genovskog kluba stiglo je u ljetnom prijelaznom roku. S obzirom da nije imao puno vremena za uigravanje, očigledno je da Zenga dobro radi.

I trener Atalante, naš stari poznanik, Edoardo Reja, ima punu svlačonicu novih igrača i također se vrlo dobro nosi s izazovima Serie A. Atalanta je nakon uvodnog poraza od Intera nanizala dvije pobjede i dva remija te sigurno plovi kroz opasnosti Serie A prema sigurnoj luci u sredini tablice.

Može li Sampdorija vrijednu pobjedu protiv Rome od prije par dana oplemeniti pozitivnim rezultatom u Bergamu, pogledajte na kanalu Arena 1.