U većini europskih liga pa tako i u njemačkoj nogometnoj ligi, sredinom ovoga tjedna igra se prvenstveno kolo. Bundesliga je stigla do šestog prvenstvenog kola u sklopu kojega će veliki derbi odigrati Bayern i Wolfsburg.Guardiolin Bayern vrlo je uvjerljivo krenuo u obranu bundesligaškog naslova te u prvih pet kola bilježi pet čistih pobjeda uz gol razliku od 15-2. Ni Wolfsburg nije u prvih pet kola osjetio gorčinu poraza, no budući da je dva puta remizirao, uoči ovoga kola zostaje četiri boda za Bayernom. 

Bayern i Wolfsburg ove su sezone već odigrali jedan meč, i to u njemačkom superkupu; regularni dio utakmice završio je rezultatom 1-1, a Vukovi su potom bolje izveli penale i uzeli prvi ovosezonski trofej. Bayern se tako nije uspio odmah na početku sezone revanširati Wolfsburgu za teški poraz sredinom prošle sezone – podsjetimo, Wolfsburg je na svom travnjaku razbio Bayern sa 4-1. Guardiolina momčad ovoga utorka ima novu priliku za revanš, a sudeći prema trenutnoj formi, Bavarci se čine spremni ostvariti taj zahtjevan zadatak!

Hoće li Vidal, Goetze i ostali nastaviti s pobjedama ili će Vukovi još jednom biti 'crna mačka' za Bayern, pogledajte na kanalu Eurosport 2.