Riječani imaju lijepu priliku uvodni dio sezone zaključiti  na pozitivan način; u osmom kolu MAXtv Prve lige Rijeci u goste stiže Osijek koji u zadnje vrijeme igra vrlo slabo i jedva čeka reprezentativnu pauzu.
Kekov je sastav u prošlom kolu slavio u Parku mladeži kod Splita, a to je Rijeci svakako najvrjedniji rezultat dosadašnjeg dijela sezone. Iz toga se da iščitati da Rijeci ne cvatu ruže ovoga ljeta, no čini se da su se ipak uspjeli posložiti i da će Rijeka i ove sezone igrati važnu ulogu u domaćem prvenstvu. Za vodećim Dinamom Rijeka ne zaostaje puno, no samo zbog također slabog starta Modrih u domaćem prvenstvu. Ako za Rijeku, koja nas je naviknula na više nogometne standarde, smijemo reći da je podbacila, za Osječane možemo reći da igraju na svojim karakterističnim razinama i da nisu iznenadili. Osim ako Besek ne pronađe kakav čarobni štapić, Osijek će se i ove sezone boriti za ostanak u ligi. S tri poraza u nizu Osijek je potonuo na pretposljednje mjesto Prve lige, a nakon ovoga kola mogao bi držati i fenjer!

Rijeka protiv Osijeka na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/