Navigation Content

Avanture neustrašivog Teda

Avanture neustrašivog Teda

Las aventuras de Tadeo Jones

Neustrašivom građevincu ukaže se nevjerojatna prilika da ostvari svoje snove i postane arheolog

INFO

RedateljEnrique Gato

Sažetak

Tadeo Jones, svima poznatiji kao Ted, Španjolac je s američkom adresom. Životni put odveo ga je u Chicago gdje je postao poznati arheolog. Da, ali samo u snovima!

Ted, naime, radi kao građevinski radnik u jednoj tvrtki sve dok jednog dana ne dobije otkaz jer, umjesto da se primio čekića, on je sanjario o poslu arheologa. Pomoć odluči potražiti kod svog prijatelja, poznatog istraživača, profesora Humberta.

Situacija se počne neočekivano razvijati kad profesor doživi nesreću, a Ted preuzima njegovo mjesto i odlazi u ekspediciju u Peru. Tedu će od velike pomoći biti njegov najbolji prijatelj, psić Jeff, a misija mu je spasiti mitski Izgubljeni grad Inka...

Redatelj Enrique Gato lik Teda smislio je još 2001. godine, a inspiraciju je pronašao u Indiani Jonesu. Realizacija lika je došla tek deset godina kasnije, a parodija na Indianu Jonesa, koju je redatelj u filmu „Avanture neustrašivog Teda“ htio postići, pošla mu je za rukom.

Španjolski filmski kritičari složni su da je Gato stvorio najbolji animirani film u njihovoj povijesti te da „Avanture neustrašivog Teda“ ima pravu blockbustersku dušu. Film je dobitnik brojnih nagrada, između kojih se ističu Goya Awards iz 2012. godine za najboljeg redatelja, scenarij te za najbolji animirani film.

Zanimljive anegdote Teda i njegovog psa Jeffa u kinima su zaradile više od 60 milijuna dolara, a u hrvatskoj sinkronizaciji filma glasove likovima su posudili Robert Bošković, Petra Vukelić, Ranko Stojić, Danijel Dizdar i Branko Smiljanović.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...