Navigation Content

Obiteljsko breme

Obiteljsko breme

Tjockare än vatten

Uzbudljiva švedska serija o dvojici braće i sestri koji se ponovno susreću na otoku Sunnanöu nakon što im je preminula majka

INFO

GlumciJoel Spira, Björn Bengtsson, Aliette Opheim, Jessica Grabowsky, Saga Sarkola, Molly Nutley, Stina Ekblad

Sažetak

Uzbudljiva švedska drama od deset jednosatnih nastavaka, čija je radnja smještena na predivnom arhipelagu, priča je o dvojici braće i sestri, koji se ponovno susreću na otoku Sunnanöu nakon što im je preminula majka. Njihova lukava majka stavila je neobičnu klauzulu u svoju oporuku: braća i sestra moraju ostati zajedno na otoku i voditi obiteljski pansion godinu dana. U protivnom, neće naslijediti ni novčića.

Otok Sunnanö najljepši je otok na elandskom otočju, a na njemu se nalazi pansion obitelji Waldemar. Majka Anna-Lisa Waldemar je uz pomoć sina Oscara i njegove žene Liv godinama uspješno vodila pansion. Drugo dvoje Anna-Lisine djece, zgodni i oportuni biznismen Lasse i slobodoumna glumica Jonna, odavno su napustili roditeljski dom u potrazi za svojim snovima i malo-pomalo izgubili kontakt s majkom.

Lasse i Jonna jednog se ljeta ipak vrate na otok, jer ih je majka pozvala na otvorenje sezone. Njihov dolazak iznenadio je najmlađeg brata Oscara. Zašto su došli baš sad?

Lasse se teško nosi s rastavom i živi sam s kćeri tinejdžericom Kim. Jonna je pak na pragu velikog uspjeha u trenutku kad se oboje vrate majci i svom bratu Oscaru, koji odsad upravlja pansionom.

Povratak Lassea i Jonne na nevjerojatan način utječe na sve oko njih, a oni polako počinju shvaćati koliko im taj otok znači. Oboje imaju osjećaj da su se vratili kući. To postaje još izraženije kad Anna-Lisa jedne noći nestane na moru, a iza nje ostane samo oporuka. Tek uoči sprovoda oni saznaju da je Anna-Lisa bolovala od raka. Njezina oporuka sadrži brojne uvjete, koji će unijeti velike promjene u živote njezine djece.

Glavni uvjet koji je majka postavila djeci je sljedeći: njih troje moraju zajedno upravljati pansionom jedno ljeto ako žele išta naslijediti; u protivnom će sav imetak pripasti zakladi za zaštitu okoliša, a oni neće dobiti išta. Svi su šokirani, a pogotovo Oscar, koji se osjeća iznevjeren. On je pomagao majci sve ove godine, a sad je prisiljen voditi pansion zajedno s bratom i sestrom. Oni su odavna otišli i držali se po strani, a tako bi trebali i ubuduće. No Anna-Lisa je oporuku sastavila dobronamjerno. To je njezin posljednji pokušaj da zbliži svoje troje djece. Oni pripadaju na otok. Kad Anna-Lise više ne bude, oni će imati samo jedni druge i obiteljski dom.

U seriji upoznajemo obitelj Waldemar i pratimo peripetije s kojima se suočavaju i moraju nositi kako bi ispunili uvjete iz oporuke. Ovo je serija o ljubavi, izdaji i nedaćama, ali i velikoj radosti i veselju. Dva brata i sestra shvatit će da krv nije voda. Ipak, svo troje imaju tajne, a tajne krije i otok Sunnanö. Jedna tajna je zakopana ispod obiteljskoga pansiona. Neke tajne ne smiju izaći na površinu.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...