Navigation Content

Hirošima - posljedice

Hirošima - posljedice

Hiroshima: The Aftermath

Dokumentarni film snimljen u povodu sedamdesete obljetnice bombardiranja Hirošime

INFO

Sažetak

Atomska bomba bačena na Hirošimu najavila je početak jedne nove ere. Njezina je detonacija ubila više od sto tisuća ljudi, ali je istodobno označila i posljednje poglavlje Drugoga svjetskog rata i početak nuklearnog doba. Oružani sukobi, međunarodna politika i sigurnost cijele ljudske vrste nikada više nisu bili isti.

Pomnim razmatranjem okolnosti koje su dovele do bacanja bombe te događaja toga dana i njegovih posljedica, ovaj film analizira dojmljivu priču o jednom od odlučujućih trenutaka u povijesti 20. stoljeća i otkriva dalekosežne posljedice eksplozije - i u Hirošimi i za cijeli svijet.

Od ureda najmoćnijih svjetskih vođa, i savezničkih i japanskih, preko unutrašnjosti aviona odaslanih na taj sudbonosni zadatak, do razorenih ulica Hirošime u satima poslije napada, ovaj dokumentarac istražuje ključne trenutke, glavna mjesta događaja i aktere.

Vidjet ćemo zapanjujuće arhivske materijale, računalno generirane slike, te čuti dojmljiva svjedočenja posljednjih živih sudionika i očevidaca.

Preživjeli, koji nikada prije nisu govorili o tome, proživljavaju posljedice bombardiranja na svakodnevnoj razini - siročad koju su prodavali za seksualni rad, zločinačke skupine yakuza koje su upravljale gradom i val kriminala koji je preplavio grad dok su se ljudi borili da prežive.

Uz pristup dosad neobjavljenim vladinim i vojnim dokumentima i neviđenom filmskom materijalu iz arhiva NHK-a, japanske javne radiotelevizije, Hirošima istražuje i diplomatsku priču sve do detonacije te razoran učinak eksplozije s japanskog stajališta.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...