Navigation Content
Bugsy

Bugsy

Priča o Bugsyju Siegelu, čovjeku koji je stvorio Las Vegas

INFO

RedateljBarry Levinson

GlumciWarren Beatty, Annette Benning, Harvey Keitel, Ben Kingsley

Sažetak

"Bugsy" je melankolična gangsterska saga o Benjaminu Siegelu Bugsyju (Warren Beatty), mafijašu čija se strast i fatalizam okreću protiv njega. Njegovi problemi počinju kad ga partneri Meyer Lansky i Charlie "Lucky" Luciano šalju da preuzme nadzor nad poslovima na Zapadnoj obali.

Fasciniran Hollywoodom druži se s filmskim zvijezdama koje ga prihvaćaju zbog njegova šarma i nepredvidljiva ponašanja. Tamo susreće i starletu Virginiju Hill s umjetničkim imenom "Flamingo". U želji da stvori nešto monumentalno, Bugsy uvjerava svoje partnere da ulože novac u hotel budućnosti "Flamingo" koji bi sagradio usred pustinje.

Njegovim partnerima bio je važan isključivo profit, a Bugsy je uz novac vidio ostvarenje svog sna. Tako je Bugsy vođen romantičnom strašću i kreativnošću stvorio Las Vegas i za to platio životom. Nitko od njegovih mafijaških partnera nije mogao predvidjeti što će Las Vegas jednog dana postati.

Film "Bugsy" dobio je deset nominacija za Oscara, a osvojio dva - za scenografiju i kostimografiju. Warren Beatty, glavna uloga, zajedno je s Markom Johnsonom i redateljem Barryjem Levinsonom i producent filma. O Beattyjevu poslovnu duhu govori podatak da su filmovi koje je producirao 44 puta bili nominirani za Oscara.

I sam je kao glumac, redatelj, scenarist te producent bio nominiran 11 puta, a Oscara je osvojio kao redatelj filma "Crveni". Uz Beattyja nastupaju i slavna glumačka imena, a redatelj, također oscarovac Barry Levinson, poznat je po velikim filmskim hitovima "Kišni čovjek", "Dobro jutro Vijetname", "Restoran", "Tin Men", "Avalon" i dr.
Autor glazbe za film je Ennio Morricone.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...