U četvrtak navečer jedini naš preostali predstavnik u kvalifikacijama za Europsku ligu, Hajduk, igra prvi susret trećeg pretkola protiv norveškog Stromsgodseta. U prethodna dva kola Bijeli su prve utakmice igrali u gostima, no ovoga puta ždrijeb je odlučio da će Hajduk prvo igrati na svom Poljudu; kao i uvijek, pred prepunim tribinama!Hajdukov strateg Burić odlučio je da njegova momčad prvenstveno gostovanje kod Istre odradi u kombiniranom sastavu. Eksperiment se nije pokazao kao pogodak budući da je Hajduk pretrpio težak poraz, no barem su se udarne figure Bijelih odmorile te će Norvežane dočekati spremni i s maksimalnim motivom. Bijeli su na početku ove sezone sve podredili uspjehu u kvalifikacijama za EL pa je poraz na Drosini malo kome zasmetao. No, slab rezultat u poljudskom susretu protiv Stromsgodseta snažno bi utjecao na mlade igrače Hajduka, a toga je sigurno svjestan i Burić koji će sigurno znati na pravi način pripremiti Bijele za nadolazeći europski dvoboj. Zapravo, Burić neće ni morati dodatno motivirati Balića, Vlašića i Caktaša koji su svjesni trenutka u kojem se Hajduk nalazi i kolika mu se prilika nudi protiv solidnih Norvežana.

Stromsgodset u svom sastavu nema spektakularnih pojedinaca i zasigurno za Hajdukom kaska po pitanju talenta, no iskustvo nas uči da norveške momčadi uvijek izgledaju ozbiljno, da su taktički disciplinirane i fizički snažne. Osim toga, Stromsgodset se nalazi na polovini sezone i sigurno je spremniji od Bijelih; neće biti lako Bilim tićima ovoga četvrtka.

Uragan s tribina ni ovoga puta neće izostati, a navijači Bijelih se nadaju da bi i ovaj susret mogao početi kao onaj protiv Kopra – nošen hukom s tribina, Hajduk zabija rani gol koji tjera gosta da se otvori, nakon čega počinje trpanje mreže do vrha! U prvom i drugom kolu kvalifikacija za EL Hajduk je na domaćem terenu zabio ukupno deset golova; neka ovoga četvrtka Bijeli zabiju barem polovinu te brojke i osiguraju prolazak u play off rundu EL-a! 

Hajduk protiv Stromsgodseta na kanalu HRT 2.