Iako još traje mjesec srpanj i sezona je praktički tek počela, zagrebački Dinamo već je stigao do svog prvog imperativa; valja mu okrenuti negativan rezultat iz prvog susreta drugog pretkola LP-a i plasirati se na narednu rundu natjecanja. Podsjetimo, Modri su u prvom meču protiv luksemburških poluamatera strašno razočarali; odigrali su blijedih 1-1 na Maksimiru što je rezultat koji Folu Esch stavlja u favoriziranu poziciju. Naravno, Dinamo je daleko kvalitetnija momčad od Fole i sve osim njegove pobjede u ovom meču bilo bi ogromno iznenađenje, no tako smo mislili i prije tjedan dana... Luksemburška se momčad na Maksimiru pošteno branila i bilo je vidljivo da igraju s velikim motivom i s pravim pristupom koji im se na koncu i isplatio; remi protiv Dinama najveći je europski uspjeh Fole ikada. Nadajmo se da ćemo u uzvratu gledati kvalitetniji pristup modrih zvijezda i jednu utakmicu bez puno stresa – brzi gol Dinama odveo bi susret u pravome smjeru. 

Da bi prošao u narednu rundu natjecanja, Dinamo mora u svakom slučaju zabiti barem jedan gol. Iako mamićeva ekipa očigledno nije u pravoj formi na startu ove sezone, od Fole je višestruko bolja i zapravo samo nevjerojatan splet nepovoljnih okolnosti mogao bi rezultirati ispadanjem Dinama iz 'Europe' već u srpnju.

Hoće li se Dinamo rutinski iskupiti u Luksemburgu ili ćemo gledati još jednu utakmicu 'za infarkt', provjerite na kanalu HRT 2.