I treći hrvatski predstavnik u kvalifikacijama za Europsku ligu, Lokomotiva, izlazi na teren ovoga četvrtka, a protivnik joj je vrlo snažan, riječ je o PAOK-u iz Soluna koji od prvoga srpnja vodi Igor Tudor.Lokosi su definitivno dobili najtežeg protivnika od svih naših klubova koji sreću traže kroz europske kvalifikacije. Svake sezone PAOK igra važnu ulogu u grčkoj nogometnoj ligi, a prilično je redovit i u skupinama Europske lige. Tudor ima na raspolaganju snažnu skupinu igrača, a je li ju već uspio posložiti u momčad i je li uspio ucijepiti Grcima svoju viziju igre, saznat ćemo u četvrtak. 

Kad bi Lokosi zaigrali na razini svog potecijala, mogli bi se oduprijeti iskusnim Grcima, no sudeći prema početku sezone, trener Čačić ispred sebe ima još puno posla. U uzvratnom susretu prvog kvalifikacijskog kola Lokomotiva nije uspjela pobijediti velške amatere, igrače koji treniraju par puta tjedno i gotovo svi rade 'civilne' poslove, a nakon toga je stiglo prvo kolo domaće lige u kojem su Lokosi izgubili susret na gostovanju kod značajno pomlađenog Splita. 

Hoće li se nastaviti silazna putanja forme Lokosa ili će ih 'europski izlog' ipak motivirati, pogledajte na kanalu Arena 1.