Iako na prvi pogled dvoboj Paname i Hondurasa u drugom kolu skupine A CONCACAF Gold Cupa ne obećava vrhunskim nogometom, po svoj prilici taj prvi dojam je ovoga puta pogrešan. Statistika otkriva da su ove dvije reprezentacije na dva prethodna Gold Cupa igrale polufinale, a Panama je prije dvije godine tijesno poražena u finalu od reprezentacije SAD-a.I prema FIFA rankingu ove dvije srednjoameričke zemlje stoje vrlo dobro; Panama je trenutno 54. na listi, a Honduras 75. Obje vrste su pretežno sastavljene od igrača koji svoj nogometni kruh zarađuju igrajući po srednjoj i južnoj Americi, a i jedni i drugi imaju po kojeg europskog legionara. 

Panama u vrhu napada ima dva iskusna strijelca Pereza i Tejadu, koji su ukupno za Panamu zabili 75 golova, a dodajmo da panamska vrsta i inače ima vrlo iskusan sastav sačinjen od igrača u vrlo zrelim nogometnim godinama. Honduras je bitno neiskusniji, no istovremeno i poletniji, brži i željniji uspjeha na međunarodnoj sceni.

U prvom kolu Panama je remizirala s Haitijem, a Honduras je minimalno poražen od SAD-a. Tko će se radovati u drugom kolu, pogledajte na kanalu SportKlub 2.