Navigation Content

Foyleov rat

Foyleov rat

Foyle's War

U novoj sezoni izvrsne britanske serije priznatog pisca scenarija Anthonyja Horowitza (Ubojstva u Midsomeru, Poirot), sjajni Michael Kitchen ponovno je u ulozi zagonetnog detektiva Christophera Foylea

INFO

GlumciMichael Kitchen, Honeysuckle Weeks, Anthony Howell

Sažetak

Drugi svjetski rat je završio, a Foyle se našao u svijetu MI5 te prikuplja informacije koje će ojačati britansku obranu i zaštititi vanjskopolitičke i gospodarske interese zemlje.

Tri priče koje ćemo gledati bave se temama od otkrivanja špijuna koji vrebaju nuklearne tajne do raskrinkavanja komunističkih simpatizera i korupcije u vladi i prožete su intenzitetom karakterističnim za ovu seriju čija je drama nadahnuta stvarnim spletkama poratne Britanije. Foyle će morati upregnuti svu svoju inteligenciju i pronicljivost kako bi sačuvao sigurnost zemlje.

 

1. epizoda:

Michael Kitchen u ulozi zamišljenog i tajnovitog Foylea u novoj sezoni ima novu i uzbudljivu ulogu - radi za britansku tajnu službu. Jedan je rat završio, a drugi prijeti dok se željezna zavjesa spušta diljem Europe. MI5 sumnja da se u britanski nuklearni program ubacio špijun i mole Foylea da istraži djeluje li usred Londona ruska špijunska mreža.

16. srpnja 1945. - vojni konvoj dolazi u pustinju Novog Meksika, a s njim i britanski nuklearni fizičar profesor Michael Fraser i njegova žena Helen. Drugi znanstvenik Max Hoffman dočekuje ih i odvodi u bunker iz kojeg zajedno promatraju eksploziju prve atomske bombe.
Godinu poslije šifrant Aleksej Gorin ukrade tajne iz sovjetskog veleposlanstva u Londonu. Progone ga agenti NKVD-a, ali uspijeva pobjeći.

Baš kad se Foyle iskrcao iz prekooceanskog broda na povratku iz Amerike, zaustavio ga je stari kolega policajac Frank Shaw koji se vraća kući iz Singaporea nakon što je rat proveo u japanskom zarobljeništvu. Na kontroli putovnica Foylea dočekaju agenti MI5 Arthur Valentine i Hilda Pierce i kažu mu da mora smjesta doći u London ili će trpjeti posljedice zbog smrti senatora Howarda Paigea u Americi.

U sjedištu MI5 u Londonu Foyle upoznaje Sir Williama Chambersa, zamjenika direktora MI5 koji mu kaže da je na horizontu novi rat u kojem su Sovjeti neprijatelji. Sumnja da u Londonu djeluje sovjetska špijunska mreža. Prebjeg Gorin ukrao je dokumente koji dokazuju postojanje mreže čiji bi dio mogao biti i ugledni fizičar profesor Michael Fraser. Foyle ne shvaća kakve to veze ima s njim, ali Chambers mu otkrije da je Fraserova tajnica Samantha Wainwright i moguće je da Fraser s Rusima komunicira preko Sam. Foylea zgrozi pomisao da MI5 sumnja da bi njegova bivša pomoćnica mogla biti izdajica domovine...
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...