Navigation Content

Čudesna djevojka

Čudesna djevojka

Something Wild

Krimi-komedija s Melanie Griffith i Jeffom Danielsom koja je unatoč skromnom prijamu u američkim kinima stekla kultni status

INFO

RedateljJonathan Demme

GlumciJeff Daniels, Melanie Griffith, Ray Liotta, Margaret Colin, Tracey Walter, Dana Preu, Jack Gilpin

Sažetak

U jednom njujorškom restoranu slučajno se susretnu atraktivna lutalica Lulu (Melanie Griffith) i uštogljeni poslovni čovjek Charles Driggs (Jeff Daniels). Charles je otišao ne plativši račun i Lulu ga uvjerava da su takvi "ispadi" način na koji on zadovoljava svoje inače duboko skrivene prirodne želje, na primjer seksualne.

Privlačna, maštovita i divlja, djevojka ga nagovara da s njom krene u pustolovinu. Lulu, zapravo Audrey Hankel, namjerava odvesti zbunjenog Charlesa na desetogodišnjicu mature kako bi ga predstavila kao svoga uspješnog supruga.

Put do Audreynog rodnog kraja pretvori se u pravu pustolovinu pri čemu Charlesa šokira, ali i privuče svaki novi ispad neobične suputnice: od nekonvencionalnog seksa do usputne krađe.

Međutim, zaljubljeni će par upasti u prave nevolje kad ih na odredištu dočeka psihotični Ray (Ray Liotta), Audreyn bivši suprug nedavno pušten iz zatvora, koji očajnički želi da mu se Audrey vrati...

Kad je Melanie Griffith, kći jedne od Hitchcockovih omiljenih plavuša Tippi Hedren, započela glumačku karijeru, najčešće su ocjene bile da mlada glumica uzaludno pokušava iskoristiti majčinu slavu. Međutim, Melanie Griffith je tijekom osamdesetih odigrala nekoliko izvrsnih uloga pri čemu, uz oskarovsku nominaciju za "Zaposlenu djevojku", svakako treba istaknuti nastup u filmu "Čudesna djevojka".

Riječ je o zanimljivom djelu budućeg oskarovca Jonathana Demmeja (Kad jaganjci utihnu, Philadelphia) koji je režirao dinamičan i, što je najvažnije, uspješan spoj romantične komedije, filma ceste i psihološkog trilera s nizom obrata. Uz M. Griffith koja je, glumeći otkvačenu, ali itekako lucidnu Audrey, dala jednu od svojih najboljih interpretacija u karijeri, u filmu briljiraju i američki komičar J. Daniels (Purpurna ruža Kaira, Glup i gluplji) te R. Liotta (Dobri momci, Narc).

Njih troje nominirano je za Zlatni globus, dok je film, unatoč skromnom prijamu u američkim kinima, ubrzo stekao kultni status i tako pripomogao uspješnom nastavku karijere darovitog J. Demmeja. Film se ističe i sjajnim soundtrackom s nizom poznatih glazbenih imena na čelu s Davidom Byrneom koji izvodi naslovnu pjesmu.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...