U petak navečer hrvatska nogometna vrsta igra važan kvalifikacijski meč protiv Italije. Nakon dugo vremena Vatreni će odigrati jedan važan meč na poljudskoj ljepotici, no na žalost, iz svima poznatih razloga, utakmica protiv naših jadranskih rivala bit će odigrana bez publike. 



Nakon pet odigranih kola Vatreni su vodeća reprezentacija skupine H s dva boda više od drugoplasiranih Talijana te s četiri boda više od Norveške. Iako je prošla tek polovina kvalifikacijskog ciklusa, već sada je jasno da bi Kovačevu vrstu samo splet nesretnih okolnosti mogao udaljiti od plasmana na francuski Euro. 'U tom grmu' leži najveća opasnost za Vatrene u ovim kvalifikacijama; budući da su perspektive svijetle, ne bi bilo čudo da se naši igrači previše opuste i pomisle kako je plasman već osiguran. Eventualni poraz od Italije na Poljudu vratio bi Vatrene na početak i učinio kvalifikacije ponovo neizvjesnima. S druge strane, pobjeda protiv Azzurra donosi nam gotovo pa siguran plasman na Euro. Sve je jasno, valja nam ponovo nadigrati i pobijediti Talijane, i očitati im još jednu nogometnu lekciju.

Protiv Conteove Italije igrali smo sredinom studenog na San Siru i izdominirali ih kao malo tko ikad u povijesti talijanskog nogometa. Bilo je nevjerojatno gledati kako se Talijani povlače pred tehnički moćnijim Vatrenima i kako Conte mijenja formaciju usred utakmice strahujući od teškog poraza. Talijanski je bunker izdržao na San Siru samo zato što je Luka Modrić rano morao napustiti igru zbog ozljede; dok je maestro igrao, Talijani su bili u 'mišjoj rupi' i nisu ni pomišljali prijeći centar. U Splitu neće biti Luke, no zato je tu fenomenalni Rakitić kojega će se Talijani bojati možda još i više!

Hoćemo li još jednom riješiti Azzurre, pogledajte na kanalu HRT 1.