Navigation Content
Udovac

The Widower

Reece Shearsmith u istinitoj priči o zloglasnom ubojici žena Malcolmu Websteru

INFO

RedateljPaul Whittington

GlumciReece Shearsmith, Kate Fleetwood, Federay Holmes, James Laurenson, Archie Panjabi, John Hannah

Sažetak

Malcolm Webster se ženi nizom žena, zatim ih pokuša ubiti da bi prikrio svoje dugove i unovčio njihovu policu životnog osiguranja. Po zanimanju je medicinski tehničar, naizgled savršeni džentlmen. Artikuliran, pristojan i šarmantan. Godine 1993. ženi se prvom ženom Claire Morris. No, godinu poslije vjenčanja iz snova Claire je mrtva - navodno žrtva tragične automobilske nesreće.

Nitko tada nije znao da je Webster cijelo vrijeme u braku ženi tajno davao sedative. Htio je da stalno bude umorna i pospana da ga ne bi ispitivala o sumanutom trošenju i sve većim dugovima. No vjerovnici su ga pritiskali i odlučio je jednom zauvijek ušutkati ženu. Ubio ju je insceniranom automobilskom nesrećom i unovčio životno osiguranje te tako riješio svoje financijske probleme.

Četiri godine poslije opet siromašni Webster stvara novi život na Novom Zelandu. Ima novu ženu Felicity Drumm i sentimentalnu priču o radosti nalaženja ljubavi po drugi put poslije "tragične nesreće" zbog koje je ostao bez "voljene" Claire. No stare navike teško nestaju i kad treba naći novac za kuću iz snova koju njegova nova žena priželjkuje, Webster se vraća starim aktivnostima. Počinje Felicity davati sedative. Kad je to ne odvrati od želje za novim domom, odluči kako je došlo vrijeme da je snađe ista sudbina kao Claire. No providnost je na njezinoj strani i Felicity preživi drugu automobilsku nesreću koju je Webster inscenirao. S ocem i sestrom ona počinje istraživati njegovu prošlost u želji da dozna istinu o njemu. Zbog pitanja policijske mjerodavnosti i nedostatka dokaza nitko se ne obazire na Felicityne tvrdnje i Webster nestaje i počinje novi život u Škotskoj. Čini se da je slobodan opet napasti.

Kako vrijeme prolazi, Webster se udvara zgodnoj medicinskoj sestri Simone Banerjee i na kraju je osvaja. Ona je bogata i nema sreće u ljubavi. Nakon što je izvuče iz nesretne veze, Webster bezočno laže da boluje od leukemije da bi izazvao njezino suosjećanje. Zaljubljena i u želji da prevarantu ponudi bolju budućnost, Simone se pristane udati za njega, a ne zna da još ima ženu i sina na Novom Zelandu. Dogovore datum vjenčanja i Simone Webstera u oporuci imenuje nasljednikom. Naizgled romantičnom gestom Webster, koji sad već želi njezino bogatstvo, planira Simone odvesti na jedrenje po Atlantiku. Ne zna da je Felicityna sestra Jane nedavno javila škotskoj policiji za njegove postupke na Novom Zelandu i svoje sumnje u vezi s Clairenom tajanstvenom smrti.

Lukavi škotski detektiv Charlie Henry odlučio je spriječiti da Simone postane treća Websterova žrtva, ali zbog pravnog problema ne može otkriti svoje sumnje bez čvrstih dokaza. Utrkuje se s vremenom da zaustavi Webstera prije nego što naudi Simone. No Henryjeva vječna nazočnost i uporna odlučnost uskoro počnu živcirati Simone. Detektiv je sve više iritira i zbog toga bi mogla omesti njegova nastojanja da je zaštiti.

Henry na kraju naiđe na rijetko kad upotrijebljenu pravnu direktivu, tzv. Osmanov zakon - zakon po kojem smije obavijestiti Simone o potencijalnoj opasnosti koju predstavlja njezin budući muž. Suočen sa sve većim dokazima protiv sebe, Webster učini ono što je navikao činiti. Pobjegne s mjesta najnovijeg zločina i bježi južno od granice u rodnu Englesku. Poslije duge potrage napokon ga uhite i optuže. U srpnju 2010., 17 godina poslije Clairene smrti, okrivljen je za niz zločina; ubojstvo, pokušaj ubojstva i pokušaj bigamije. Osuđen je na doživotni zatvor, uz minimalnu kaznu od 30 godina.


1. epizoda

Kad se Claire Morris (Sheridan Smith) sukobi s novim mužem Malcolmom Websterom (Reece Shearsmith) zato što sumanuto troši, on je pokuša kontrolirati sedativima. U strahu da će ga uskoro otkriti, zauvijek je ušutka. Tri godine poslije ima novu ženu... I čini se da se povijest ponavlja.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...