Hrabro se borio Zadar ovoga proljeća i, bodovno gledano, do zadnjeg kola ostao u teoretskim kombinacijama za ostanak u ligi, no kako god završio susret protiv Lokosa na Stanovima ove subote, zadarski prvoligaš narednu sezone neće igrati u Prvoj ligi. Naime, uoči prošlog kola HNS-ova komisija za licenciranje uskratila je Zadranima licencu za igranje u prvoligaškom društvu pa se Štimčeva momčad slijedom tog pravorijeka zapravo već preselila u niži rang domaćeg nogometa.Zadnji prvoligaški susret za neko vrijeme Zadar će odigrati protiv Lokomotive, a Štimac se želi oprostiti pobjedom protiv zagrebačkog rivala. U tri ovosezonska susreta protiv Lokosa Zadar je upisao dvije pobjede, i to gostujuće, a sada je došlo vrijeme da i na svojim Stanovima uzmu, rekli bismo, 'pirovi' trobod protiv jedne od najtalentiranijih momčadi lige. Zadru rezultat ovog susreta ne znači puno, no nema sumnje da će Jerbić i ostali htjeti sezonu okončati pobjedom. Lokosima je pak rezultat ovog susreta i te kako bitan. Izgubi li Lokomotiva na Stanovima, a pobijedi li Zagreb Istru, Lokosi će ostati bez četvrtog mjesta i posljedično 'Europe'. 

Dolazak Pinčića na klupu Lokosa ipak nije proizveo željeni učinak, a mlada momčad s Kajzerice / Kranjčevićeve nastavila je sa slabim igrama, odnosno rezultatima. Lokomotiva je trenutno u najslabijoj formi od svih prvoligaša; u zadnjih devet kola Lokosi su osvojili samo četiri boda, a u navedenom periodu Zadrani su osvojili duplo više bodova. 

Zadrani ove subote igraju za čast, a Lokosi za 'Europu'. Kako će završiti zadnji prvoligaški dvoboj na Stanovima, pogledajte na kanalu Arena 4 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/