U zadnje ovosezonsko kolo osječki prvoligaš ulazi s velikom strepnjom, ali i s izvjesnom dozom nade u povoljan rasplet svoje borbe za ostanak u Prvoj ligi. Ove subote na Gradski vrt stiže Slaven Belupo, a Osijeku je pobjeda imperativna.No ni s trobodom iz ovog susreta Osječani nisu sigurni da će izbjeći dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi. Naime, uoči ovoga kola Istra ima dva boda više od Osijeka i bolji međusobni omjer pa je Pamićevom sastavu bod protiv Zagreba sasvim dovoljan za osmu poziciju i ostanak u prvoligaškom društvu. Osječani se nadaju da će razigrani Pjesnici odigrati jednu pravu utakmicu, pout one poljudske prošlog vikenda i uzeti trobod koji bi Zagrebaše mogao, poklope li se neki drugi rezultati, lansirati na četvrtu poziciju Prve lige. Osijekove nade nisu bez uporišta jer Zagreb doista igra vrlo dobar nogomet, no s druge strane Istra se i te kako dobro zna braniti i svjesna je ozbiljnosti situacije. 

Belupo je ove sezone tri puta pobijedio Osijek, no do četvrte će pobjede teško stići. Koprivnički sastav više nema nikakvih imperativa, ne može bitno ni napredovati ni nazadovati pa su Čačićevi igrači u mislima već na odmoru. Osijek je veliki favorit ovog susreta, no njihova eventualna pobjeda mogla bi se na koncu pokazati pirovom!

Osijek protiv Slaven Belupa na kanalu Arena 2 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/