Ove srijede igra se finale hrvatskog nogometnog kupa, a sastaju se Dinamo i Split. Ždrijeb je odlučio da se finalni susret odigra na Maksimiru što je Modre gurnulo u ulogu još većeg favorita.Ove sezone finale kupa igra se na samo jednu utakmicu, a splitski sastav računa da su im zbog toga šanse za osvajanje kupa veće. Doista, u jednom susretu svašta se može dogoditi; kakav crveni karton Modrih definitivno bi promijenio odnose snaga na terenu. 

Prema izjavama trenera Dinama Zorana Mamića, Modri ove sezone svakako žele prvenstvenom naslovu dodati i kup trofej. Dvije godine su prošle od kako je Dinamo uzeo dvostruku krunu; prošle sezone kup je osvojila Rijeka, a sezonu prije Hajduk. Vulićev Split baš nikada nije igrao u finalu hrvatskog nogometnog kupa, a osim prilike da osvoje vrijedan trofej, Splitovci ove srijede igraju i za 'Europu', njihov odavno poznati cilj. Dva kola prije kraja prvenstva Split je previše zaostao na tablici MAXtv Prve lige pa do kvalifikacija za Europsku ligu može stići samo osvajanjem kupa. 

Modre napade će kao i inače predvoditi Henriquez, Soudani i Pjaca uz asistenciju Čorića, a udarne igle Splita su Cikalleshi i mladi Marko Rog od čije kreacije puno toga ovisi u igri Vulićevog sastava. Nema sumnje da će Modri dominirati u ovom susretu te da će Split pokušati organizirati učinkoviti bunker ispred svojih vrata. Crveni se nadaju raspoloženoj obrani i kakvoj ubitačnoj kontri, no ključevi ovog susreta su i dalje u rukama Modrih!

Tko uzima ovosezonski kup, pogledajte na kanalu HRT 2.