U pretposljednjem ovosezonskom kolu engleske nogometne lige novi prvak Chelsea gostuje na Hawthornsu kod West Bromwich Albiona. Osvojenim bodom kod Newcastla u prošlom kolu WBA je i teoretski osigurao svoj prvoligaški status pa svoju zadnju domaću utakmici u sezoni može odigrati opušteno i na rubu egzibicije.Chelsea uredno odrađuje završna kola sezone i pri tome prima čestitke od konkurenata upravo kako nalaže stara i hvale vrijedna otočka tradicija. U prošlom kolu Chelsea je prošao kroz špalir LIverpoolovih igrača, a u ovom će kolu igrači Tonyja Pulisa prirediti sličan doček novome prvaku. 

West Bromwich Albion iza sebe nema neku sjajnu sezonu, no uspjeli su izbjeći sve opasnosti Premier lige tako da ćemo ih i naredne sezone gledati u elitnom rangu engleskog nogometa. Ovoga ponedjeljka WBA ne mora misliti na rezultat i sigurno će pokušati svojim navijačima prirediti kakvu pamtljivu utakmicu. WBA je ove sezone bio dosta neefikasan i u prosjeku je zabijao manje od gola po utakmici. Pulisa sigurno zanima može li njegov West Brom kvalitetno napasti najbolju obranu lige i probiti nesavladivog Courtoisa. Chelsea se unatoč osvojenom naslovu nije opustio te i dalje igra svoj 'kontrolirani' nogomet čemu svjedoči samo 1-1 iz susreta s Redsima.

Hoćemo li na Hawthornsu gledati jurnjavu za gol više ili još jednu Mourinhovsku šahovsku partiju, pogledajte na kanalu SportKlub 1.