Navigation Content

Anđeli od čelika

Anđeli od čelika

Iron Jawed Angels

Ovaj originalni HBO-ov film istinita je priča o tome kako su prkosne i briljantne aktivistice Alice Paul i Lucy Burns na juriš osvojile sufražetski pokret riskirajući svoje živote da bi pomogle američkim ženama steći pravo glasa

INFO

RedateljKatja Von Garnier

Glumci Hilary Swank, Frances O'Connor, Anjelica Huston, Molly Parker, Julia Ormond

Sažetak

One nisu imale pravo glasa, političkog utjecaja ni jednaka prava. Međutim, ono što im je nedostajalo zakonski, nadoknadile su pameću, odlučnošću te hrabrošću.

Dobitnica Oscara Hilary Swank predvodi izvanrednu glumačku postavu u nadahnutoj istinitoj priči o dvjema ženama koje su se usudile zauzeti se za ženska prava te na kraju oblikovale budućnost SAD-a.

Originalni HBO-ov film ANĐELI OD ČELIKA detaljno predstavlja suvremenoj publici ključno poglavlje u američkoj povijesti: u ovom slučaju, napore sufražetkinja koje su se borile za prihvaćanje 19. amandmana.

Fokusirajući se na dvije prkosne žene, Alice Paul (Swank) te Lucy Burns (Frances O’Connor), film prikazuje kako su se ove aktivistice odvojile od središnjega pokreta za ženska prava i oformile radikalnije krilo usudivši se pomaknuti granice političkoga prosvjeda kako bi osigurale ženama pravo glasa 1920.

Udahnuvši život u odnose između Paulice, Burnsice i drugih, film ove žene prikazuje kao kompletne likove umjesto jednodimenzionalnih figura iz daleke prošlosti.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...