Navigation Content
Opsesija

Elegy

Kulturni kritičar David Kepesh zaljubljuje se u mladu ženu čija ga ljepota opčini...

INFO

RedateljIsabel Coixet

GlumciBen Kingsley, Penélope Cruz, Patricia Clarkson, Peter Sarsgaard, Deborah Harry

Sažetak

U vizualno uvjerljivoj i duboko pronicljivoj režiji Isabel Coixet, film „Opsesija“ prikazuje strasnu vezu između proslavljenog sveučilišnog profesora i mlade žene čija ga ljepota istovremeno i opčinjava i destabilizira.

Njihova intimna povezanost transformira ih više nego što je ijedno od njih moglo zamisliti, a nabijena seksualna borba razvija se u neizbrisivu ljubavnu priču. S humanističkom toplinom, ironičnim humorom i erotskim intenzitetom, „Opsesija“ istražuje moć ljepote da zaslijepi, otkrije i transformira.

David Kepesh (Sir Ben Kingsley) uživa ganjajući pustolovne studentice, ali nikad ne dopušta nijednoj ženi da mu se previše približi. No kad prelijepa Consuela Castillo (Penelope Cruz) uđe u njegovu učionicu, njegov se zaštitni oklop rasprši. Njezina ljepota ga i zarobi i uznemiri.

Iako Kepesh njezino tijelo proglašava savršenim umjetničkim djelom, Consuela je više nego samo predmet požude. Veoma je samosvjesna i posjeduje emocionalnu snagu, što dovodi u pitanje njegove dotadašnje stavove. Davidova potreba za Consuelom postaje opsesijom, no njegove ju ljubomorne tlapnje o prevari na kraju otjeraju.

Slomljen, Kepesh se suočava sa zubom vremena, udubljuje se u posao i suočava s gubitkom starih prijatelja. Dvije godine poslije, Consuela se vraća u njegov život s hitnom, očajnom molbom koja će sve promijeniti.

Film „Opsesija“ snimljen je prema kratkom romanu dobitnika „Pulitzera“, Philipa Rotha, „The Dying Animal“.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...